ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

Pronadjite svoju oazu mira

Svakom je potrebna neka vrsta utočišta, “oaze mira”, gdje može boraviti u miru i tišini.

To posebno mjesto će biti vaša oaza u ovom stresnom društvu, mjesto u kome možete naći utočište od svakodnevnih aktivnosti koje traže vaše vrijeme, energiju i pažnju. Ono ne mora biti luksuzno opremljeno. To može biti spavaća soba koju ne koristite, neki kut u stanu u kome na stolu stoji tek ubrano cvijeće. Čak i drvena klupa u vašem omiljenom parku može poslužiti kao oaza mira.

Kada osjetite da vam je potrebno da budete sami, otiđite na to mjesto i posvetite se “unutrašnjem razvoju” na koji svi zaboravljamo jer smo toliko zauzeti drugim aktivnostima u toku dana. Pišite dnevnik ili slušajte klasičnu muziku. Zatvorite oči i zamislite svoj savršen dan. Udubite se u neku knjigu za koju vam je majka odavno rekla da je pročitate ili čitajte neku knjigu u kojoj su zapisane mudrosti. Čak, ne morate ništa raditi pola sata, jednostavno dozvolite sebi da napunite baterije u tišini. Nije sebično ako pronađete nešto vremena samo za sebe.

Ako dopunite svoju unutrašnju energiju, moći ćete pružiti više drugima i više toga uraditi. Ako pronađete vremena da se posvetite svom duhu i umu, ostat ćete mladi, smireni i puni entuzijazma. Kao što je to L. F. Filan jednom prilikom rekao: “Mladost nije jedan period u životu; to je stanje uma. Ljudi stare samo onda kada se odreknu svojih ideala i kada prestanu biti mladi duhom. Godine čine kožu naboranom, ali vaša duša dobija bore kada izgubite entuzijazam. Stari ste onoliko koliko strepite, plašite se i očajavate. Sačuvajte svoju vjeru, samopouzdanje i nadu mladom i ostat ćete mladi.”

Robin Sharma


1 komentar:

 1. Zdravo,

  Ovdje smo još jednom kupiti bubreg za naše pacijente i oni su se složili platiti dobru svotu novca svima koji žele donirati bubreg kako bi ih spasili, pa ako ste zainteresirani da budete donator ili želite spasiti život, Molimo Vas da nam pišete na e-mail ispod.

  Ovo je prilika da budete bogati u redu, jamčimo Vam i jamčimo Vam 100% sigurne transakcije s nama, sve će se izvršiti prema zakonu koji donosi donatore bubrega.
  Zato više nemojte gubiti vrijeme, molimo Vas da nas upišete na irruaspecialisthospital20@gmail.com

  Irrua specijalistička bolnica za učenje.

  OdgovoriIzbriši