srijeda, 26. rujna 2018.

Nisi jak kad vladaš drugima

Jak si kada shvatiš da svoju frustraciju i nezadovoljstvo ne iskaljuješ na drugome, jer znaš da time ništa nećeš postići, naprotiv time ćeš izgubiti mnoge lijepe mogucnosti. Jak si kada prestaneš razmišljati ko se treba pobrinuti za tvoj život i kada shvatiš da si sam odgovoran za ono što jesi i što možeš biti, te donosiš odluke koje će tvoj život učiniti boljim.


Nisi jak kad vladaš drugima, jak si kada vladaš sobom. Jak si kada se prestaneš upoređivati s drugima znajući da svako od nas živi svoj život i da to što si trenutno u nečemu bolji od drugoga ne znači da će i sutra biti tako. Jak si kada se prestaneš koristiti izgovorima da bi sebe opravdao zašto nisi istrajao, zašto nisi bio dosljedan u onome što si smatrao važnim, zašto nisi izvukao zadnji komadić snage već si se predao onda kada ti je bilo teško.
Nisi jak kad vladaš drugima, jak si kada vladaš sobom. Jak si kada probleme prošlosti ostavljaš iza sebe znajući da tu više ništa ne možeš napraviti, a kada brige budućnosti ostaviš tamo, jer to vrijeme još nije ni došlo. Jak si kada se riješiš potrebe da neprekidno udovoljavaš drugima i kada shvatiš da ne moraš na sve trenutačno reagirati, jer neke stvari mogu pričekati, štoviše što više odležu bolje će se riješiti.
Nisi jak kad vladaš drugima, jak si kada vladaš sobom. Jak si kada možeš birati svoju budućnost ne ugrožavajući ničiju i onda kada živiš najbolje što možeš svoj sopstveni život.

@fayskorda

Nema komentara:

Objavi komentar