petak, 19. listopada 2018.

Jedna predivna poruka

Vi ste svjetlost svijeta. Vi ste zvijezde. Vi ste hram istine. Zaronite um u srce, pitajte svoje srce, slušajte kroz ljubav.

- Šta je smisao života ?

- Život je put, cilj i nagrada. Život je ples ljubavi. Vaša predodređenost je da procvjetate. Zivot je ljepši od svih teorija. Odnosite se prema životu kao prema prazniku, jer je život vrijedan sam po sebi. Život se sastoji od sadašnjosti. A smisao sadašnjosti - je biti u sadašnjosti.

- Zašto nas proganjaju nevolje?

- Što ste posijali, to ćete i požnjeti.
Nesreća - to je vaš izbor. Siromaštvo - je ljudska tvorevina. A ogorčenost je plod neznanja. Optužujući gubite snagu, a žudnja raspršuje sreću.  Siromašan je onaj ko gubi vrijeme uzalud. Ne pretvarajte život u životarenje. Ne dozvolite masi da uništi vašu dušu. Da bogatstvo ne bude vaše prokletstvo.

- Kako prevazići nevolje ?

- Ne optužujte sebe. Ne odričite se sebe. Ne uporedjujte se s drugima i ne razjedinjujte se. Radujte se, jer radost čini čuda. Volite sebe, jer voleći sebe volite sve.  I znajte zahvalnost je najbolja molitva, a sreća - najbolja hrana za dušu.

- Koji je put do sreće?

-Sretni su oni koji vole, sretni su oni koji su zahvalani.
Sretni su oni koji su smireni. Sretni su oni koji su pronašli raj u sebi.
Sretni su oni koji daruju sa radošću i primaju darove sa radošću.
Sretni su tragaoci. Sretni su probuđeni. Sretni su oni koji slušaju glas Boga.
Sretni su oni koji su spoznali ljepotu svijeta. Sretni su oni koji su se otkrili Suncu. Sretni su oni koji teku kao rijeke.
Sretni su oni koji su spremni da prihvate sreću. Sretni su mudri. Sretni su oni koji su spoznali sebe. Sretni su oni koji su zavoljeli sebe. Sretni su oni koji su zahvalni životu. Sretni su stvaraoci. Sretni su slobodni. Sretni su oni koji praštaju.

Bogatstvo unutar vas je neiscrpno, a izobilje oko vas je beskonačno. Svijet je dovoljno bogat da svako može da postane bogat čovjek. Zato što više dajete, više i dobijate. Sreća stoji na pragu vaše kuće.


- Živite prosto. Nikome ne nanosite štetu. Ne zavidite. Neka se sumnje očistite.
Posvetite život ljepoti. Stvarajte zbog kreativnosti, a ne zbog priznanja. Odnosite se prema bližnjima kao prema otkricima. Preobrazite prošlost. Donosite u svijet novinu. Napunite tijelo ljubavlju.

Sreća voli slobodu. Istinska radost je tamo gdje je Sloboda. Spoznajte osjećaj sreće. Otvorite se svijetu i svijet će se otvoriti vama.Nema komentara:

Objavi komentar