nedjelja, 21. listopada 2018.

Marmelada od mandarina

S obzirom da su mandarine u jesen i zimu jako dostupno, prilično jeftino i zdravo voce u nastavku postavljam laganu recepturu za malo zabave nedjeljom.

Prilično rijetko fiksiram precizne mjere sastojaka, ali većina vas ce shodno intuiciji da se snadje.

Idemo:
Oljustiti otprilike 1 kilogram mandarina i staviti u serpu. Nasuti vode tek toliko da su mandarine potopljene. Dodati nekoliko kašika sećera, prema vlastitoj želji, naravno.  Kuhati nekih 20 minuta. Ohladiti.

U drugoj serpi potopiti prethodno oprane korice od otprilike 3-4 mandarine. Korice skuhati dok ne omeksaju.

Prethodno skuhane mandarine ocijediti (vama ostaje svjež sok, točnije ne meni, već mom sinu, s obzirom da od njega ja ne mogu doći na red). Ocijedjene mandarine sa skuhanim koricama izblendati u kremu.

U navedenu kremu dodati tri kasicice smedjeg ili još bolje Muscovado secera, dvije kesice vanilin šećera s rumom, malo suhe rendane korice limuna i narandze i prstohvat cimeta.
I sarmantna marmelada je gotova.
Mozete dodati dzemfix, ali ja nisam ljubitelj.

Marmeladu mozete koristiti kako želite. Ali je morate držati u frizideru i pojesti za nekoliko dana, jer ne sadrži konzervans. Prijatno.




Nema komentara:

Objavi komentar