srijeda, 17. listopada 2018.

Poruka dana

Ne trebaš u životu uvijek imati odgovore na sva pitanja, dovoljno je da znaš odgovor na svoj život.

Osjećaj slobode proizlazi iz toga da se ne zamaraš nepotrebnim stvarima, da se ne upuštaš u beznačajne razgovore i da u svakom trenutku možeš reći „postoji nešto bolje što zaslužujem i to biram“. Dajte sebi vremena da upoznate sebe, a sve ostalo će doći na svoje.
Ne trebaš u životu uvijek imati odgovore na sva pitanja, dovoljno je prepustiti se i učiti iz iskustva, dovoljno je prihvatiti da se sve stvari događaj s nekim razlogom pa ćeš lakše prolaziti one teške i bolne situacije. Ne trebaš sve gledati kao čaroliju, samo ne dopusti da te oni teški trenuci obeshrabre i izbace iz takta da pomisliš kako život nema smisla i kako je bezvrijedan i kako su bijes, tuga, razočarenje jedino što ti preostaje.

Ne trebaš u životu znati odgovore na sva pitanja, potrebno je samo da ukloniš barijere koje imaš u sebi a onda ćeš vidjeti kako se jedna za drugima otvaraju vrata svijeta, vidjet ćeš da nije uvijek problem u drugima i da prepreke na putu nekada mogu dobro doći, jer osnaže tvoju volju i motivisu te na nove pobjede. Ne trebaš u životu biti jači od svakoga straha, dovoljno je da mu se suprotstaviš i već si ga pobijedio.

Nekada treba shvatiti da ono najbolje već nosiš u sebi i da ti ciljevi koje dostigneš neće povećati sreću, štoviše ako izgubiš nešto od onoga najvrijednijeg što jesi i imaš, mogu je i umanjiti. Intuicija je tvoja baza odgovora, tu ćeš naći odgovore i na ono što ne možeš razumjeti i što ne možeš dohvatiti. Prihvati da je život takav, bez nekih odgovora morat ćeš naprijed, tek kada zakoračiš na taj put sve će ti biti jasno.

Mario Žuvela

Nema komentara:

Objavi komentar