ponedjeljak, 24. prosinca 2018.

Ovo nije poruka za praznike, ovo je poruka za zivot

Poklon je samo stvar ako nije darovan od srca. Ako jeste - tad postaje više od poklona. Tad postaje uspomena.

Novogodišnja jelka je samo zimzeleno drvo nasred sobe ako nije okićena da uveseli još više, već veseli dom. Ako jeste – tad postaje više od ukrasa. Tad postaje događaj.Novogodišnja noć je samo mračni dio dana ako nemate nekog koga u njoj želite prvog da zagrlite, poljubite i poželite mu najdivnije želje. Ako imate – tada postaje više od noći. Tada postaje noć za pamćenje.

Božić je samo neradan dan ako nema ljubavi u kojoj bi se proslavljao. Ako je ima – tad postaje više od običnog datuma. Tad postaje praznik.

Zato ove godine pokušajte da ljudima koje volite poklonite što više uspomena, da dom prvo ukrasite harmonijom, pa tek onda lampicama i kuglama, da čestitkama izrazite vašu suštinsku dobronamjernost, a ne napamet naučene fraze u stihu, i da svaki dan širite ljubav i razumijevanje. Tada će svaki dan biti praznik ljubavi, neovisno da li gledate u julijanski ili gregorijanski kalendar, da li slavite Božić ili Ramazan, da li idete u crkvu ili sjedite kod kuće. Tada svaka dolazeća godina postaje Bolja godina. Tada prestajete da tragate za Bogom, jer počinjete da ga nosite u Sebi.

Živjeli i sretna Bolja 2019. godina.

blogdan.rs

Nema komentara:

Objavi komentar