petak, 28. prosinca 2018.

Poruka dana

Stvarnost i svaki trenutak se neprestano mijenjaju, zbog toga je suludo imati očekivanja. Život ne slijedi naša očekivanja, već ima svoj tok i velika je iluzija da ga kontroliramo. Prihvaćanjem stvari onakvima kakve jesu i kakve nam dolaze, bez opiranja, život postaje mnogo lakši. To nije pasivnost, već prestanak borbe sa vjetrenjačama.

Očekivanja su životni teret koji bi trebali skinuti da bismo bili slobodni. Najveći su neprijatelj iskustva, jer umjesto da budemo u sadašnjem trenutku, kroz očekivanja se ograničavamo i svoju pažnju fokusiramo na budućnost. Kada u potpunosti prihvatimo sebe i otvorimo se za sve što možemo postići, uvijek ćemo biti zadovoljni postignutim. Kada dozvolimo drugima da budu to što jesu i od njih ništa ne očekujući, prihvaćamo ih takvima kakvi jesu, život postaje jednostavniji, jer je lišen pravila i kalupa u koje se moramo uklapati.


Istinska snaga je u duši i stanju našeg duha, a ne u mišićima. Odlučite ovog trenutka da nikoga više ne molite za ljubav, poštovanje i pažnju koju bi trebali ukazivati sebi. U ovom ludom svijetu koji pokušava da od vas napravi slične drugima, najteža bitka koju ćete ikada imati je da budete svoji. I ako ostanete dosljedni neće vas svi voljeti, jer ste “drugačiji”. I to je sasvim u redu, jer vaša autentičnost je najvažnija stvar koja čini – VAS.Dr.Vesna Danilovic
@travelerinhershoes

Nema komentara:

Objavi komentar