ponedjeljak, 21. siječnja 2019.

Znate li kakve ljude ja volim?

Znate kakve ljude volim?

Volim ljude koji će ubrzati korak kad im auto stane na pješačkom prijelazu i kimnuti vozaču u znak zahvale. Volim ljude koji će kada od konobara dobiju račun od 18 km, pustiti i one dvije km do 20 km, pa makar mu bile i zadnje -  i one koji neće ući u trgovinu pet minuta prije kraja radnog vremena. Volim ljude koji neće zvati nekoga na mobitel pet puta uzastopno iako se taj neko nije javio iz prve, druge, pa ni treće i neće zvati nekoga u sedam ujutro ili deset navečer. Volim one koji će u prolazu pomaziti mačku koja im se gura o nogu i pridržati ulazna vrata osobi koja ide iza njih, one koji će na blagajni brzo platiti i utrpati svoje stvari u kolica i one koji će dignuti voćku usred trgovine koja je nekome drugome pala na pod. Volim ljude kojima molim te, hvala, izvoli i oprosti nisu strane riječi… eto takve ljude volim.

Postoje te neke male sitnice koje mi govore o ljudima više od auta kojeg voze, odijela kojeg navlače i riječi koje govore, sitnice koje otkrivaju koliko je čovjek sposoban osjetiti i poštivati svijet i ljude oko sebe, koliko je sposoban voljeti.

Ne mažite mi oči finim ukusima i večerama, autima i odjelima, kućama i stanovima, statusima i titulama...  Zamažite mi oči svojim djelima.


Nema komentara:

Objavi komentar